Meer weten? Bel direct! +31 (0)543 532848

Over Altissimo

Altissimo Bikes is voortgekomen uit de liefde voor het fietsen als wel het Italiaanse leven en landschap.
Jarenlang de (bike) vakanties doorbrengen in de noord Italiaanse alpen, het ontdekken van de mooie design producten die in het land geproduceert worden heeft ertoe geleid dat stukje gevoel mee te nemen naar Nederland om zo andere bikers hiermee kennis te laten maken.
Zo is in 2013 de daad bij het woord gevoegd en is Altissimo Bikes opgericht om met veel zorg en passie een greep uit de Italiaanse “bike” keuken aan te bieden op de Nederlandse markt. 

 

De Monte Altissimo di Nago

De Monte Altissimo di Nago is een 2074 meter hoge berg in op de grens van de Noord-Italiaanse regio's Veneto en Trentino-Alto Adige.

De berg is de noordelijkste hoge top van de Monte Baldogroep en wordt van de zuidelijker gelegen toppen gescheiden door de bergpas Bocca di Navene (1425 m). Vlak onder de top ligt de veelbezochte berghut Damiano Chiesa (2060 m) die van juni tot en met september geopend is. De top is vanuit verschillende richtingen redelijk eenvoudig te bereiken. De kortste route (anderhalf uur) begint bij de berghut Rifugio Graziani (1620 m) die vanuit Brentonico met de auto bereikbaar is. Het grootste deel van deze tocht voert over een oude militaire steenslagweg. Vanaf de Monte Altissimo di Nago heeft men uitzicht over vrijwel het gehele Gardameer, de Brentagroep, Lagorai en het Val di Ledro.

Beleef de Altissimo Experience